dimarts, 12 de maig del 2020

DIMECRES, 13 DE MAIG

BON DIA! La majoria de vosaltres ha fet les feines del classroom i els he de donar l'enhorabona perquè ho fan molt bé 👏👏👏, però hi ha un grupet d'alumnes que no ho ha entregat i els hauré d'estirar les orelles👂👂. Com ja vos vaig dir, estam a la recta final del curs i encara que no podem anar a l'escola, la feina s'ha de fer. Alguns sembla que, a mesura que han anat passat els dies, s'han anat relaxant i ja se pensen que estan de vacances🎧🎮⚽. Tindré en compte a l'hora de posar la nota de final de curs, les tasques que heu anat fent. Heu de ser responsables i seguir treballant fins al final.📕✏ 

Al classroom hi trobareu el vídeo de BOOKTUBERS d'en Miquel.

FEINA D'AVUI

Català: Lectura i comprensió lectora

Llegeix el text amb molta atenció. Primer fes-ne una lectura ràpida; després, torna a llegir el text lentament per a respondre a les preguntes.

PAISATGES ILLENCS

Menorca. Vent de ponent 

A la costa oest de Menorca, entre Ciutadella i el cap d’Artrutx, trobem cala Blanca i el seu entorn rocós. És precisament en aquests penya-segats on rompen les ones empeses pel vent de ponent. Grans ones enfurismades d’escuma blanca es llancen contra la costa alta i rocosa de cala Blanca, alçant núvols que el vent escampa com una pluja fina contra els penyasegats.  Un horitzó tenyit d’un rosa pàl·lid separa el blau intens de la mar d’un cel blanc.  Els raigs del sol de ponent harmonitzen i omplin la imatge amb diferents intensitats de daurat.

Mallorca. Sóller
 Quasi amagat entre els cims de la serra de Tramuntana a l’illa de Mallorca, hi trobem el poble de Sóller, que ompli una vall menuda i s’enfila per les faldes de les muntanyes dels voltants. Una vegetació abundant de cultiu envolta el poble. Cases senzilles que guaiten tímidament d’entre els diferents verds que cobrixen la localitat. L’emplaçament d’aquest poble ens permet admirar a l’horitzó alguns dels cims més alts de la serra de Tramuntana, com ara el Puig Major que amb 1 443 metres és el més alt de l’illa.

1. En la lectura es descriuen dos paisatges. A quines illes pertanyen?

2. Quines altres tres illes pertanyen a les Balears? Encercla-les.
 Formentera   Cabrera   Tenerife    Lanzarote    Eivissa    La Gomera

3. Quin d’aquests vents bufa a Menorca segons el text?
  Gregal      Tramuntana      Ponent

4. On està situada cala Blanca?

5. Què és un penya-segat?
         a)  Costa formada per roques de gran altura.
         b) Pedra gran i aïllada.
         c) Roques i minerals.

6. A quina serra pertany el Puig Major?

7. Quin poble es descriu a l’illa de Mallorca?

 • Pensa un poc més.Descriu la teua localitat.

Castellà: El verbo. Veure el video i després fer la següent fitxa:






























Matemàtiques:  Obriu l'enllaç i practicareu l'observació i la memòria.

http://www.genmagic.org/habilidades/or1c.swf