diumenge, 19 d’abril del 2020

DIJOUS, 23 D'ABRIL



Avui, 23 d'abril, és Sant Jordi, la festa dels llibres i les roses. A  les places i carrers dels pobles hi hauria paradetes de llibres i molta gent que sortiria a mirar-ne i comprar-ne. Enguany això no serà així perquè vivim una situació que no ens ho permet. No obstant, la feina d'avui estarà relacionada amb aquesta diada i així será la nostra manera de celebrar-ho.

Heu d'obrir el següent enllaç i vos sortiran alguns paquets d'activitats. Heu de clicar el que posa SANT JORDI i ja podreu fer els exercicis.
https://clic.xtec.cat/projects/compre/jclic.js/index.html

En aquest altre enllaç podreu escoltar la llegenda, d'on vé la tradició, el personatge de Sant Jordi, el perquè de la rosa i el llibre. També hi trobareu jocs de màgia, jocs de puzzles i retallables.
http://petitaxarxa.cat/santjordi/

En el quadern de català escriviu de títol: SANT JORDI i  a partir de la informació de l'apartat de la tradició de l'enllaç anterior, contestau aquestes tres preguntes:

1. -A quin any s'estableix a Catalunya la festivitat de Sant Jordi?
2.- Explica  per què es regalen roses aquest dia.
3.- Explica el per què dels llibres.

També vos propòs fer un punt de llibre. Aquí teniu algunes idees, però podeu fer-lo com volgueu.


    



 Finalment vull compartir amb vosaltres un video que ens varen enviar des de Menorca. M'ha encantat la idea tan creativa que es pot fer a partir dels títols dels llibres.